Strona główna ODiDZ | Oferta kursów | Liceum dla Doroslych | Rekrutacja i zapisy | Inne
Kurs doszkalający z zakresu sporządzania ciast kluskowych.
CEL KURSU:
Praktyczne sporządzanie ciast kluskowych.
CZAS TRWANIA i SPOSÓB REALIZACJI:
Kurs doszkalający z zakresu sporządzania ciast kluskowych.(16 h)
Cena kursu 120zł/os
PROGRAM KURSU:
- Dobór składników podstawowych i uzupełniających (2 h)
- Technika sporządzania ciasta kluskowego. (4h)/ kluski kładzione , francuskie, półfrancuskie, lane, makaronowe, łazanki /
- Technika sporządzania ciasta pierogowego. (4h)/ pierogi słone i słodkie, uszka, kołduny /
- Technika sporządzania ciasta ziemniaczanego i serowego .(4h)/ kluski śląskie, kopytka, leniwe/
- Dodatki witaminowe i skrobiowe (2h)
- Sposoby serwowania, norma porcji. (2h)